Enxamplant horitzons

L’any 1974, amb l’estrena d’El Pessebre de Pau Casals, s’inaugura una nova etapa amb canvi d’ubicació. A partir d’aquest moment, el Festival creix a tots nivells. Per poder continuar amb la mateixa filosofia el Festival ja no es podia cenyir únicament a la música clàssica i s’hi van incorporar d’altres estils. En aquesta època, hi van actuar artistes de gran prestigi musical com ara Rosa Sabater, Teresa Berganza, Josep Carreras i Coll, Montserrat Caballé, Manuel Asensi, Victòria dels Àngels, Nicanor Zabaleta, Narciso Yepes, Tete Montoliu, l’Orfeó Català i el Cor Estatal de Bielorússia entre d’altres.

Durant aquests anys, els cartells van ser dissenyats pel reconegut pintor Jacint Morera i el succeïren Miquel Torner i Robert Viñals. El canvi de recinte també va propiciar la realització d’altres iniciatives relacionades com ara una estada de dansa clàssica durant tres anys o un curs d’interpretació musical, primer de cambra i després de cant.

A finals dels anys noranta, l’Ajuntament s’hi va implicar directament. S’hi van continuar incorporant estils musicals com el flamenc amb Poveda i els boleros amb Maite Martín. També es van introduir les nits de country al passeig marítim de Sant Antoni. Aquest canvi d’ubicació d’alguns concerts no va ser l’únic, ja que en aquesta època també es van iniciar els Festivals d’Hivern al Teatre Fontova.